BMAdminWP

khasiat daun durian belanda

Khasiat Daun Durian Belanda untuk Kulit Cantik

landa dan khasiat daun durian belanda? Pokok ini berasal dari hutan tropika Carribean Amerika Selatan dan telah pun ditanam di negara-negara di Asia Tenggara, termasuklah Malaysia. Buah durian belanda sangat terkenal dengan pelbagai khasiat yang sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan. Rasanya juga sedap dan menyegarkan.  Ikuti artikel ini untuk mengetahui tentang manfaat-manfaat daun durian …

Khasiat Daun Durian Belanda untuk Kulit Cantik Read More »

sarang burung walet

Khasiat dan Kebaikan Sarang Burung Walet Yang Mengagumkan

Sarang burung walet mempunyai banyak kebaikan terutamanya sebagai suplemen kecantikan. Sama ada dimakan atau disapu, khasiat burung walet sudah mendapat perhatian ramai.  Pendeknya, sarang burung adalah rahsia kecantikan dan kesihatan bagi peminat bahan alami. Dalam artikel ini, anda akan mengetahui lebih lanjut tentang kebaikan sarang burung serta cara untuk mendapatkan produk sarang burung yang terbaik …

Khasiat dan Kebaikan Sarang Burung Walet Yang Mengagumkan Read More »

vitamin c untuk kulit gebu

Bolehkah Guna Vitamin C Untuk Kulit Putih Gebu? Ini Jawapannya

api cubalah vitamin C untuk kulit yang putih!” Jika dilihat pada rutin penjagaan kulit sekarang, ramai yang kata vitamin C boleh digunakan untuk kulit lebih putih dan gebu. Tetapi ramai juga yang ragu-ragu dengan pernyataan ini. Untuk mengetahui sejauh mana kebenarannya, ikuti artikel ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Vitamin C Yang Disuntik Boleh Putihkan …

Bolehkah Guna Vitamin C Untuk Kulit Putih Gebu? Ini Jawapannya Read More »

kebaikan vitamin c

Kebaikan Vitamin C: 7 Manfaat Kesihatan Yang Jarang Diketahui Ramai

katkan kesihatan tubuh badan. Ianya adalah sejenis vitamin yang diperlukan untuk menguatkan sistem pertahanan badan. Namun, adakah setakat itu sahaja kebaikan vitamin C? Sudah tentu tidak. Mari baca manfaat pengambilan vitamin C yang jarang diketahui. 7 Kebaikan Vitamin C #1 Menyegarkan dan Menyerikan Wajah Kalau nak tahu, pengambilan Vitamin C memberikan kesan positif pada kulit …

Kebaikan Vitamin C: 7 Manfaat Kesihatan Yang Jarang Diketahui Ramai Read More »

Semua jenis kulit masih perlukan pelembap untuk beri hidrasi walupun kulit jenis berminyak.

selalu beli ‘tak ngam’ dengan kulit.. tak sesuai. Kadang jadi lebih berminyak sampai breakout, tu yang trauma nak pakai pelembap” Ok, mula-mula sekali kalian perlu lah ambil tahu dulu jenis kulit masing-masing. Bila dah tahu jenis kulit, baru lah senang nak buat pilihan jenis pelembap yang tepat untuk anda pakai. Semua jenis kulit masih perlukan …

Semua jenis kulit masih perlukan pelembap untuk beri hidrasi walupun kulit jenis berminyak. Read More »

7 Fakta Menarik Asid Hyaluronik Yang Mungkin Anda Tak Tahu

an, ia adalah sejenis substans jernih dan likat yang dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. 2. Paling banyak di dapati pada keseluruhan kulit di tubuh badan kita termasuk tisu penghubung dan mata. 3. Fungsi utamanya adalah untuk bertindak sebagai pelincir, dan mengekalkan (retain) air untuk memelihara tisu badan kita supaya lembap. 4. Asid hyaluronik juga …

7 Fakta Menarik Asid Hyaluronik Yang Mungkin Anda Tak Tahu Read More »

Panduan Jaga Kulit Untuk Kulit Jenis Berminyak

ngandungi fungsi kawalan minyak. 2. Pakai pelembap dari jenis gel atau light-weight lotion yang mengandungi SPF setiap hari. 3. Jika mahu pakai toner, pilih toner yang bebas alkohol, ada bahan-bahan antioksidan dan fungsi kawalan minyak. 4. Kulit berminyak lebih mudah memerangkap sel kulit mati bersama-sama sebum/kotoran di dalam liang pori. Sebab itu mudah breakout. Jadi …

Panduan Jaga Kulit Untuk Kulit Jenis Berminyak Read More »

khasiat durian belanda

9 Khasiat Durian Belanda Yang Bermanfaat Untuk Kesihatan

agraph –> Dikenali sebagai soursop atau dalam bahasa saintifiknya sebagai Annona Muricata, durian belanda berasal dari hutan tropika Carribean Amerika Selatan. Kini telah ditanam secara meluas di Asia Tenggara termasuk Malaysia dan Indonesia. Berbeza dengan buah durian, buah durian belanda mempunyai duri yang lembut dan tidak mempunyai bau yang kuat. Setiap isinya mempunyai banyak biji. …

9 Khasiat Durian Belanda Yang Bermanfaat Untuk Kesihatan Read More »

Scroll to Top
Open chat
Help
× How can I help you?